beats by dre cheap

MISTERIOZNE LOPTE PADAJU SA NEBA

Stanovnici Južne Afrike još i dan danas ne znaju odakle poticu dvije kugle koje su krajem Marta, 2000. pale na dvije farme nedaleko Cape Towna.
Prva kugla je pala na farmu pored grada Worcestera (oko 100 km od Cape Towna) a druga, takoder na farmu, pored grada Durbanvile na samom rubu Cape Towna. Obje su bile metalne. Prva je bila teška oko 30, a druga oko 50 kilograma. Cini se da su nacinjene od celika a na jednom dijelu se nalazio spoj zakovicama. Odjel civilne avijacije zatražio je od policije da prikupi objekte i ispita svjedoke kako bi se saznao uzrok te pojave. Svjedoci su izjavili da su kugle bile usijane kada su pale i trebalo je više od pola sata dok se nisu dovoljno ohladile da se mogu pomaknuti. Peter Viljoen, na ciju je farmu pala jedna od kugli, kaže da su radnici, prije nego
što su ugledali kugle, culi nešto slicno pucnjevima iz puške. Krater koji je nastao bio je dubok 20-tak centimetara. Drugi objekt je bio nešto veci, oko metar visok, a 1.5 metar širok a na jednom kraju je imao vratašca. I prilikom pada drugog objekta svjedoci su culi slicne pucnjeve. List The Star prenio je izjave astronauta koji su rekli kako se možda radi o dijelovima satelita ali, nisu mogli sa sigurnošcu potvrditi tu informaciju. NASA je vec ranije najavila da bi se neki dijelovi satelita Pegasus mogli srušiti na zemlju.
Slican slucaj desio se nekoliko godina ranije u SAD-u. Ogromna sjajna kugla pronadena je u jarku pored autoceste. Pošto je NASA opovrgnula informacije da se radi o dijelu njihovog satelita sumnja je prebacena na SSSR. Na kraju se uspostavilo da se radilo o lusteru koji je ispao sa kamiona a bio je namijenjen uredenju kockarnice.

Čudno
http://misterijefenomeni.blogger.ba
25/03/2010 21:14